Få appen

Personvernerklæring

Sist oppdatert: 26. Juni 2017

Vern av dine personopplysninger og sikkerheten av disse er noe vi tar svært alvorlig på Ascensia. Denne personvernerklæringen beskriver hvordan Ascensia Diabetes Care Norway AS samler inn, anvender, deler og behandler personopplysninger og gjelder sammen med Generelle bruksvilkår for din bruk av contournextone.no (nettsted).

Nettstedet er utviklet av Ascensia Diabetes Care Norway AS (Ascensia), Strandveien 50, Postboks 323, 1326 Lysaker, som er behandlingsansvarlig av personopplysningene dine og operatør for denne nettsiden. Ascensia Diabetes Care Norway AS er et datterselskap av Ascensia Diabetes Care Holdings AG i Sveits.

Vennligst les denne personvernerklæring for å forstå hvordan Ascensia behandler dine personopplysninger, inkludert helseopplysninger, hvor vi kommer til å be om din uttrykkelige tillatelse før innsamling.

Innsamling av data

Når du kommuniserer med oss via vårt nettsted eller ber om et produkt eller tjeneste, inkluderer typen informasjon vi kan samle inn: navn, kjønn, fødselsdata, adresse, kontaktinformasjon inkludert e-postadresse, telefonnummer, foretrukket språk og detaljer vedrørende kommunikasjonen etter ditt ønske.

Din helserelaterte informasjon:

Når du ber om et produkt eller tjeneste fra oss, utfyller et skjema online eller kontakter oss med et spørsmål eller ønske, kan du velge å gi oss helserelatert informasjon, slik at vi kan svare på kommunikasjonen, oppfordringen eller ønsket ditt. Denne helserelaterte informasjonen kan inkludere din type av diabetes, behandling, detaljer om ditt blodsukkerapparat eller annet medisinsk utstyr, hvor ofte du tester blodsukker og din mobiltelefontype om du bruker CONTOUR Diabetes appen.

Vi kommer til å be om din uttrykkelige tillatelse for å samle inn og behandle din helserelaterte informasjon som beskrevet i denne personvernerklæringen, denne tillatelsen kan du trekke tilbake når som helst ved å kontakte oss på privacy@ascensia.com.

Hensikten med å behandle dine personlige data

Vi behandler dine personlige data med følgende formål:

Vi kan bruke og gi anonymiserte, aggregerte og depersonaliserte datastatistikk til tredjepart med hensikten å:

Markedsføring

Vi vil fra tid til annen sende deg markedsføringsmateriale som vi mener kan være av interesse for deg basert på det du allerede har meldt fra til oss er av interesse for deg. Med mindre du har valgt å ikke få markedskommunikasjon, kan du bli kontaktet av oss, Ascensia Diabetes Care Holding AG, en distributør av Ascensia produkter, eller en av våre utvalgte partnere, i alle tilfeller hvor du har godkjent å få disse henvendelsene. Dersom du ikke lenger ønsker å motta slik informasjon fra oss, kan du kontakte oss på privacy@ascensia.com eller benytte lenken «avslå» eller «si opp abonnement» i selve kommunikasjonen fra oss.

Vi vil fortsatt kontakte deg for henvendelser som ikke er markedsføringsrelatert, så som et sikkerhetstiltak eller korrigerende tiltak eller når vi trenger å sende deg visse typer informasjon i henhold til lover, forskrifter eller etiske krav.

Utlevering av opplysninger

Ascensia kan dele dine personopplysninger med:

Vi kan også dele dine personopplysninger som påkreves i henhold til lover, forskrifter, rettskjennelser, reguleringsorganer eller instanser som opprettholder lov og orden, samt i forbindelse med politietterforskning eller skattesaker. I noen tilfeller kan vi også bli bedt om å utlevere visse opplysninger til tilsynsorganer eller myndigheter. Vi kan også utlevere personopplysninger dersom vi mener det er nødvendig for å beskytte Ascensia og vår selskapsgruppe, våre produkter og tjenester og våre kunder, distributører eller bedriftspartnere eller å forebygge eller motvirke illegale aktiviteter eller bedrageri, situasjoner som involverer en potensiell trussel mot sikkerheten til noen eller som bevis i en rettssak. Dine personopplysninger kan være underlagt utenlandske lover og kan være tilgjengelige for utenlandske myndigheter, domstoler, rettshåndhevere og reguleringsorganer.

Lagring av dine personopplysninger

Personopplysningene dine innsamlet via vårt nettsted vil bli lagret på servere lokalisert i et EU medlemsland. I eksepsjonelle tilfeller kan dine personopplysninger bli overført til Ascensia Diabetes Care US Inc. eller noen av våre tjenesteleverandører i USA. Dette inkluderer individer engasjert i, blant annet, ordrehåndtering, administrasjon av et spørsmål eller henvendelse du gjør på nettstedet eller gjennom våre service kanaler. I USA kan personopplysningsloven være forskjellig fra loven i landet der du bor.

Vi har implementert nødvendige sikkerhetstiltak for å beskytte dine personlige opplysninger ved overførsel, inkludert dataoverføringskontrakter med mottakere av informasjonen. For å se kopier av disse avtalene, vennligst kontakt Ascensia på e-posten privacy@ascensia.com, eller per post til Ascensia Diabetes Care Norway AS, Strandveien 50, Postboks 323, 1326 Lysaker, Norge. Vi vil behandle din henvendelse i henhold til lokale lover og forskrifter.

VED Å OPPGI OG SENDE INN DINE PERSONOPPLYSNINGER TIL ASCENSIA, GIR DU DIN UTTRYKKELIGE TILLATELSE TIL DENNE OVERFØRING, LAGRING OG BEHANDLING AV DINE PERSONOPPLYSNINGER, INKLUDERT HELSERELATERT INFORMASJON.

Vi oppbevarer kun personopplysningene så lenge det er lovmessig tillatt, og hvor det ikke er lokale regler som tilsier noe annet og så lenge som det er beskrevet i denne personvernerklæringen.

Sikkerhet for dine personopplysninger

Ascensia har tilstrekkelige administrative, tekniske og fysiske sikkerhetstiltak for å beskytte personopplysningene dine mot manipulering, tap, ødeleggelse eller tilgang fra uautoriserte personer. Vi har strikte prosedyrer og sikkerhetstiltak, inkludert kryptering og tar alle rimelige forholdsregler for å beskytte og sikre at personopplysningene dine er behandlet i henhold til denne personvernerklæringen.

Selv om vi tar alle rimelige forholdsregler for å beskytte personopplysningene dine, bør du være klar over at ingen internettoverføring er 100 % sikker. Enda Ascensia gjør sitt beste for å beskytte dine personopplysninger, kan vi ikke garantere sikkerheten overført via vårt nettsted og du overfører slike på egen risiko.

Bruk av cookies

Vi bruker cookies og tilhørende teknologi. Cookies er små datafiler som sendes til nettleseren din og lagres på datamaskinens harddisk når du besøker en nettside. Cookies lagrer innstillingene dine og annen informasjon på datamaskinen, slik at du senere sparer tid ved å slippe å skrive inn samme informasjon på nytt når du går inn på nettsiden. Dette kan være ting som å legge ting i en handlekurv, logge inn, eller klikke på linker.

Vi gjør kontinuerlige forbedringer og forandringer på måtene vi bruker cookies og lignende teknologier og vi kommer til å holde denne delen av vår personvernerklæring oppdatert med hvilke cookies vi bruker.

Våre nettsider bruker disse typer av cookies:

Noen av disse er vedvarende cookies som kan brukes hvis du logger deg på begrensede områder av nettstedet vårt for å huske hvem du er. Andre er cookies som kan brukes til anonym identifikasjon av et nettstedbesøk kun for tekniske formål. Disse cookies lagres kun midlertidig i løpet av nettlesingsøkten og slettes når nettleseren er stengt.

Vi bruker cookies til følgende formål:

Vi bruker også cookies og lignende teknologi, levert av andres selskaper for å samle inn opplysninger om nettrafikk, blant annet tidspunkt, dato, IP-adresse og nettleser, slik at vi kan lagre dine preferanser og annen informasjon på datamaskinen din og spare tid ved senere besøk ved å eliminere behovet for å gjenta den samme informasjonen. I de fleste tilfeller kan ikke informasjonen som innhentes, identifisere deg som person. Slike opplysninger kan potensielt identifisere deg, men vi bruker dem ikke til slike formål.

Google Analytics: Vi bruker Google Analytics cookies for å samle informasjon og lage rapporter om hvordan besøkende bruker nettstedet. Vi bruker denne informasjonen til å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Google Analytics bruker hovedsakelig førsteparts cookies som ikke deles på tvers av forskjellige nettsteder du besøker. Informasjonen som cookies samler inn er stort sett anonym og inkluderer antall besøkende på siden, hvor de besøkende kommer fra og hvor mange ganger de har besøkt nettstedet. Google har publisert informasjon i forhold til personvern og sikring av data.

Google Analytics kan samle inn IP-adresse, som er en unik kode tildelt hver datamaskin og enhet som er koblet til Internett. IP-adresser er vanligvis fordelt i geografiske blokker og kan tillate hjemmesidens eiere å identifisere landet, staten og byen der datamaskinen eller enheten er stasjonert. Vi kan samle enten hele eller en del av en IP-adresse for å hjelpe oss med å identifisere plasseringen av våre besøkende på nettstedet. Google Analytics kommer også til å samle informasjon om demografi og interesse, inkludert kjønn og alder, når cookien gjør dette mulig.

Google Analytics kan noen ganger bruke tredjeparts cookies på nettsteder der Google Analytics annonseringsfunksjoner brukes, for eksempel remarketing eller AdWords. Vår bruk av Google Analytics remarketing muligheter tillater målrettet og relevant annonsering kan gjøres når du surfer på andre nettsted på internett. Funksjonaliteten kan fungere fra en enhet til en annen hvis du har en Google konto og har valgt å aktivere google for å se din lettleserhistorikk, og du har tillatt at informasjon fra din konto brukes til å personalisere annonsering du ser på internett.

Når du er inn-logget på din Google konto, kommer Google til å bruke din data sammen med analyser de får fra tredjeparts cookies på vårt nettsted til å vise bedre annonsering på andre nettsted du besøker og basert på dine tidligere surfevaner. For å kunne gjøre dette, samler Google på brukerens Google-autoriserte identifiseringsmekanismer.

Mer informasjon i forhold til disse annonserings-cookies finner du på http://www.google.com/intl/en/policies/technologies/ads/. Du kan velge bort disse funksjonene ved å gå til Googles annonseinnstillinger.

Deaktivere Cookies:

Cookies kan deaktiveres og/eller slettes fra datamaskinen din via nettleserens (f. eks. Firefox, Internet Explorer eller Chrome) innstillinger. I nettleserens Hjelp-meny finner du instruksjoner om hvordan du kan deaktivere eller slette cookies. De fleste nettlesere er innstilt slik at de godtar cookies automatisk. Du kan dessuten deaktivere lagring av cookies eller stille inn nettleseren slik at den varsler deg før cookies lagres på datamaskinen din. Du kan også bruke egne valgte programmer tilgjengelig i din jurisdiksjon til å administrere den måten andre selskaper enn Google annonserer for deg, slik som USA-baserte AboutAds Choices eller EU-baserte Your Online Choices.

Noter at hvis du tar bort dine cookies:

Barn

Det er viktig å ivareta barns personvern. Derfor unngår vi å samle inn, behandle eller bruke informasjon om personer vi vet er under 13 år gamle via nettsidene våre hvis vi ikke har mottatt kontrollerbart samtykke fra barnets foresatte. Foresatte har rett til å se opplysningene barnet har oppgitt, og/eller kreve at de slettes ved å henvende seg til oss. Dersom vi oppdager at et barn har gitt oss personopplysninger via disse nettsidene, vil vi gjøre rimelige tiltak for å slette opplysningene. Dersom du er foresatt med betenkeligheter om ditt barns personopplysninger i relasjon til vårt nettsted, vennligst kontakt Ascensia på privacy@ascensia.com eller per post til Ascensia Diabetes Care Norway AS, Strandveien 50, Postboks 323, 1326 Lysaker, Norge.

Rett til adgang og korrigering

Du har rett til å gjennomgå, endre eller få slettet samtlige av dine personopplysninger som er lagret i systemet vårt, til å protestere på videre behandling av dem eller hindre tilgangen til dem. Du har rett til å få en digital kopi et maskinlesbart format eller få dine personopplysninger sendt til et annet firma. Vi kanskje ber deg om tilleggsinformasjon for å sikre din identitet og sikkerhetshensyn, før vi oppgir informasjon til deg.

For å utøve dine rettigheter vedrørende personopplysninger, vennligst kontakt Ascensia på e-posten privacy@ascensia.com, eller på per post til Ascensia Diabetes Care Norway AS, Strandveien 50, Postboks 323, 1326 Lysaker, Norge. Vi vil behandle din henvendelse i henhold til lokale lover og forskrifter.

Lenker til andre nettsider

Nettsidene våre kan inneholde lenker til tredjeparts nettsider som ikke er underlagt denne personvernerklæringen. Selv om vi gjør vårt ytterste for å knytte oss til nettsider med høy personvernstandard, gjelder ikke denne personvernerklæringen når du forlater nettsidene våre.

Lenker til andre nettsider gis kun i informasjonsøyemed og betyr ikke at vi går god for disse nettsidene. Ascensia Diabetes Care Holdings AG og/eller konsernets datterselskaper er ikke ansvarlige for innholdet i lenker eller tredjeparts nettsider og gir ingen garantier for disse nettsidenes innhold eller nøyaktighet. Du bruker tredjeparts nettsider på egen risiko.

Forandring av personvernerklæring

Alle forandringer av personvernerklæringen kommer til å publiseres på denne siden og når hensiktsmessig sendes dere per e-post. Vennligst besøk denne siden jevnlig for å se oppdateringer og forandringer på vår personvernerklæring.

Kontakt oss

Har du problemer, kommentarer eller spørsmål om denne personvernerklæring er du velkommen til å kontakte vår Data Protection Officer på privacy@ascensia.com, eller per post til Ascensia Diabetes Care Norway AS, Strandveien 50, Postboks 323, 1326 Lysaker, Norge. Vi kommer til å gjøre vårt aller beste med å adressere dine bekymringer eller spørsmål du har om vår behandling av dine personopplysninger.

Dersom du føler at dine bekymringer ikke blir adekvat adressert eller om du føler at behandlingen av dine personopplysninger blitt krenket i forhold til Europeisk lovgiving om personvern, er du velkommen til å klage hos respektive tilsynsmyndighet i ditt land.

Ascensia, Ascensia Diabetes Care-logo, CONTOUR, Second-Chance,og smartLIGHT er varemerker tilhørende Ascensia Diabetes Care Holdings AG.
© Copyright 2016 Ascensia Diabetes Care Holdings AG. Alle rettigheter forbeholdt.

Apple og Apple-logoen er varemerker tilhørende Apple Inc., registrert i USA og andre land. App Store er et servicemerke tilhørende Apple Inc.Bluetooth ordmerke, mens logoene er registrerte varemerker eid av Bluetooth SIG, Inc., og enhver bruk av slike merker her er i henhold til lisens.Google Play og Google Play-logoen er varemerker tilhørende Google Inc.

Dato for utarbeidelse: 11.10.2016